Babeczki pandy

Idealny deser na zakończenie przedszkola lub szkoły? Piękny i pyszny! Takie właśnie są pandowe babeczki! W dodatku łatwo je przygotować, można więc zaangażować pociechy w przygotowanie pysznego, kolorowego poczęstunku.
Składniki
Ciasto:
1 opakowanie babeczek na 1001 sposobów o smaku czekoladowym Delecta
2 jaja
100 ml mleka
100 ml oleju
Krem:
1 opakowanie kremu tortowego o smaku waniliowym Delecta
350 ml mleka
Lukier:
90 g białka
445 g cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
Dekoracja:
draże czekoladowe
200 g cukru
1 opakowanie płatków czekoladowych Decorada Delecta
białe konfetti i czarny flamaster
Przygotowujemy formę do babeczek oraz kolorowe papierowe foremki na babeczki. Następnie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C (bez termoobiegu). W misce mieszamy na gładką masę: jaja, mleko, olej oraz zawartość torebki z mieszanką do babeczek. Następnie przekładamy całość do foremek i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Zawartość torebki z kremem miksujemy z 350 ml mleka. Potem gotowy krem nakładamy szprycą lub łyżką na wystudzone babeczki, a następnie wstawiamy je do lodówki na 3 godziny.
Lukier królewski przygotowujemy miksując przez 15 minut cukier puder z sokiem z cytryny i białkiem. Na spodeczek wysypujemy biały cukier. Lukrem polewamy wierzch schłodzonych babeczek, a następnie każdą z nich zanurzamy w cukrze tak, aby babeczka zyskała „futerko”. Z czekoladowych draży na wierzchu babeczki robimy nos, uszy i podstawę oczu pandy. Inne czekoladowe posypki lub wiórki wykorzystujemy do stworzenia pozostałych elementów pyszczka. Na białym konfetti rysujemy czarne kropki i umieszczamy je na drażach czekoladowych imitujących oczy.