Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami

fot. Orchidea Creative Group

Są smaczne, proste i wyglądają efektownie. Polecamy kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami.

Składniki:

– 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide – „Mięso pomału uwarzone” marki Berger

– 4 tortille

– 1 czerwona papryka

– 1 cebula

– sałata rzymska

– 1 serek śmietankowy

Wykonanie:

Wyjąć Mięso pomału uwarzone z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni C i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać, aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna. Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

 

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *