Bakaliowa fit przekąska

Zdrowa przekąska to przyjemność. Po jej zjedzeniu nie mamy wyrzutów sumienia.
SKŁADNIKI:
Daktyle suszone HELIO 150 g
Jagody goji suszone HELIO 60 g
Pestki dyni HELIO Natura 50 g
Słonecznik łuskany HELIO Natura 50 g
Płatki migdałowe HELIO 50 g
Wiórki kokosowe HELIO 50 g
3 łyżki naturalnego kakao
1 łyżka miodu
PRZYGOTOWANIE:
Daktyle suszone zalej wrzątkiem na ok. 15 – 30 min. Wszystkie składniki połącz i dokładnie zblenduj na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtocz w Wiórkach kokosowych lub np. pokruszonych orzechach. Bakaliowe kulki wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Wszystkie składniki bakaliowych kulek można dowolnie modyfikować, łącząc pestki dyni i słonecznik łuskany z ulubionymi orzechami np. laskowymi, włoskimi czy nerkowca.
Całkiem fajna alternatywa dla osób, które są w trakcie kuracji odchudzającej. Czyli dla mnie 😉 Jakoś miesiąc temu w końcu postanowiłam wziąć się za siebie i pozbyć się nadprogramowego ciałka. Dlatego namówiłam koleżankę na wspólne ćwiczenia na siłowni (w parze raźniej), rozpoczęłam stosowanie iqgreen, żeby podkręcić metabolizm i zmniejszyłam kaloryczność diety. Pierwsze efekty już są. Brzuszek powoli znika.