Sałatka z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Karnawał to czas zabawy, spotkań z przyjaciółmi, domówek. Co zaserwować gościom podczas przyjęcia? Świetnie sprawdzi się lekka sałatka ze szpinakiem, grillowanym kurczakiem i pomidorkami. Co ważne – można ją przygotować naprawdę szybko.
Składniki:
3 garści Szpinaku młodego marki Eisberg
3 garści mieszanki Toscana mix z rukola marki Eisberg
pierś kurczaka
sól, pieprz
zielony ogórek
5 pomidorów koktajlowych
2 rzodkiewki
świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Pierś kurczaka najpierw trzeba opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, po czym wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie smażyć ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej i pokroić w paski. Szpinak i mieszankę sałat z rukolą umieścić w naczyniu. Do sałat dodać pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewki i połówki pomidorków. Przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Sałatkę można skropić oliwą z oliwek bądź octem balsamicznym.