Tajemnica najsmaczniejszej jajecznicy odkryta

Najlepsi szefowie kuchni robią nie tylko wyszukane dania, ale też jajecznicę. Nie jest ona taka zwyczajna, bo dodają do niej jeden nietypowy składnik.
Jajecznicę można zrobić na wiele sposobów. Do smażonych jajek możesz dodać w zasadzie wszystko, co chcesz: boczek, szynkę, ser, szczypiorek, cebulę czy nawet śmietanę. Ale to nie wszystko. Jak podaje portal POPSUGAR, wielbiciele jajecznicy powinni spróbować przygotować ją w wersji z sosem Worcestershire. Fermentowany sos o korzennym smaku jest częstym dodatkiem do klasycznych sosów, mięs czy marynat. Do jajecznicy zaczęli dodawać go szefowie kuchni i efekt podobno jest zachwycający.
Jak przygotować jajecznicę z Worcestershire? Na każde 2 jajka dodaj ¼ łyżeczki sosu Worcestershire i ubij razem przed smażeniem. Sos jest lekko słony w smaku, dlatego samej jajecznicy nie będziesz musiała już solić. Wielbiciele tej jajecznicy opisują jej smak jako wędzone pikantne umami, które wprowadza jajecznicę na nowe salony smaku.