Jak grillować rybę

Ryba owinięta folią udusi się we własnym sosie. Z dodatkiem minimalnej ilości tłuszczu nie straci wartości odżywczych.
Składniki (na 4 porcje):
– oliwa z oliwek
– 4 filety rybne
– 250 gramów pomidorków cherry przeciętych na pół
– garść posiekanych ziół (kolendra, pietruszka, rozmaryn, bazylia)
– sól i pieprz
Jak przygotować rybę
Oderwij 8, kilkunastocentymetrowych kawałków folii aluminiowej. Uformuj z nich 4 sakiewki na tyle duże, aby zmieściły się w nich ryby. Sakiewki skrop oliwą. Do każdej włóż filet rybny, dodaj pomidorki cherry, posyp ziołami, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Zamknij sakiewki. Każdą połóż delikatnie na ruszt grilla. Grilluj 15-20 minut, w zależności od rozmiaru filetu. Podawaj z ryżem albo ziemniakami.